ANTALYA’NIN 87 YILLIK EFSANESİ 7 MEHMET

Mesleğinde titiz, bir o kadar da disiplinli kişiliği olan Usta Hacı Hasan’ı bir gün misafir yemeğinde çıkan bir saç çılgına çevirir. Duruma çok sinirlenen usta, tüm elemanları hizaya çeker ve cezayı keser. Ertesi gün tüm çalışanlar, saçları ustura ile kazınmış halde lokantaya gelir. Bu cezadan nasibini ve dersini alan Mehmet’in saçları kesilince küçük yaşlarda geçirdiği trafik kazasında kalan “V” harfi ortaya çıkar. Eski Türkçe’de yedi anlamına gelen bu işarettir.
 Tarih: 22-08-2024 12:20:40   Güncelleme: 22-08-2024 12:27:40
ANTALYA’NIN 87 YILLIK EFSANESİ  7 MEHMET

Belediye İş Hanı’nda küçük bir çorbacı olarak kendi iş yerini açan Mehmet,ilk gün taktik olarak çarşı esnafına askı ile çorba servisi yapar. İkinci gün bu servisi kaldırır ve dükkanda müşterileri beklemeye başlar. Taktiği tutmuş ve tereyağlı çorbanın tadını alan esnaf küçücük dükkanın önünde kuyruk olur. Dört sandalye bir masa ve üç beş servis takımından oluşan bu küçük dükkanda 7 Mehmet’in çorbalarının dumanı 1940’lı yıllarda tütmeye başlar.

 

 

 

MODERN AKDENİZ LEZZETLERİ VE GELENEKSEL TÜRK MUTFAĞINI, MEVSİMSEL DOKUNUŞLARLA MASALARINIZDA BULUŞTURUYORUZ.

 

7 MEHMET RESTAURANT; SEBZE, MEYVE, ET VE BALIĞIN MEVSİMİNDE KULLANILMASINA DİKKAT EDEREK MALZEMELERİN EN LEZZETLİ OLDUKLARI ZAMANA UYGUN HAZIRLANAN MENÜSÜ İLE DOĞALLIĞI ÖN PLANDA TUTAR.

 

 

7 Mehmet restoranı 3. nesil temsilcisi, şef Mehmet Akdağ, atadan kalma teknikleri, zanaati, yeni tekniklerle harmanlayarak Akdeniz’in yerel lezzetlerini ve geleneksel Türk mutfağını yeniden yorumluyor. Kült statüsündeki reçeteleriyle, şaşırtıcı tat katmanları; aroma, doku ve renkle dengelenen lezzet kombinasyonlarını tabaklara yansıtıyor. Şef Mehmet Akdağ’ın yerel üreticilerle olan yakın ilişkisi, iş birliği ve mutfaktaki yaratıcı dehası sayesinde yiyecek israfı olmuyor. Sürdürülebilirliği, yerel üreticiyi ve karbon ayak izlerini azaltarak doğayı destekliyor. “Yemekler insanları değil, insanlar yemekleri beklemeli”

 

7 Mehmet restoranı 3. nesil temsilcisi, şef Mehmet Akdağ, atadan kalma teknikleri, zanaati, yeni tekniklerle harmanlayarak Akdeniz’in yerel lezzetlerini ve geleneksel Türk mutfağını yeniden yorumluyor. Kült statüsündeki reçeteleriyle, şaşırtıcı tat katmanları; aroma, doku ve renkle dengelenen lezzet kombinasyonlarını tabaklara yansıtıyor. Şef Mehmet Akdağ’ın yerel üreticilerle olan yakın ilişkisi, iş birliği ve mutfaktaki yaratıcı dehası sayesinde yiyecek israfı olmuyor. Sürdürülebilirliği, yerel üreticiyi ve karbon ayak izlerini azaltarak doğayı destekliyor. “Yemekler insanları değil, insanlar yemekleri beklemeli”

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  Bu haber 1056 defa okunmuştur.   Editör: İrem Nur Yıldırım
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ANTALYA Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI